Cake pops

God förmiddag! Här hemma är det full fart och 4 bakverk står i kyl och frys och väntar på min uppmärksamhet.
Jag tänkte dela med mig av ett recept på Cake pops. Cake pops är perfekt om du fått muffins eller sockerkaka över. Jag hade muffins och smörkräm över som jag använde som grund till mina. Det går även bra att använda köpta kakor som oreos eller ballerina. Det är bara att mixa till ett pulver och blanda med smörkräm eller varför inte nutella (tänkt bara på att det då blir en torrare grund än med muffins så det går åt mer smörkräm)
Perfekt till barnen!

DSC01627
Choklad – och vanilj cake pops

Cake pops chokladsmak
6 chokladmuffins (https://sofiabakar.wordpress.com/2016/05/18/cupcakes-med-frosting/)
1 sats chokladsmörkräm (https://sofiabakar.wordpress.com/2016/06/10/cupcakes-m-choklad/)
100g mörk choklad (räcker till att täcka 15 bollar)
Valfritt strössel

Gör så här
Smula sönder dina muffins i en skål.
Tillsätt ett par matskedar av chokladsmörkrämen i taget och blanda ordentligt. Det ska bli en fast massa som inte klibbar (svårt att säga exakt hur mycket som går åt då det beror på din kakbas torrhet).
Rulla bollar i storlek med en pingpong boll eller mindre. Ställ på en skärbräda eller tallrik som du klätt med bakplåtspapper. Hur många det blir beror på hur stora du gör dem.
Låt stå i kylen i 15 minuter. Under tiden smälter du din choklad.
Hacka chokladen i mindre bitar, placera i en mikrovågsugnstålig skål och värm i 30sekunder i taget och rör emellan varje gång.
Ta fram dina bollar och eventuella cake pops pinnar (går även bra att göra dem utan pinnar). Doppa 1cm av din pinne i chokladen och för in i bollen. Försök få den i mitten så blir de stadigare. Placera i ett högt glas och ställ tillbaka i kylen så chokladen kan stelna. Ta ut dem igen och rulla försiktigt pinnen med bollen på i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och knacka försiktigt på pinnen för att få bort överflödet. Dekorera med valfritt strössel (jag använde jordgubbsbitar).

Cake pops vaniljsmak m strössel
6 vaniljmuffins (https://sofiabakar.wordpress.com/2016/05/17/baka-cupcakes/)
1 sats vaniljsmörkräm (https://sofiabakar.wordpress.com/2016/05/18/cupcakes-med-frosting/)
100g vit choklad (räcker till att täcka 9st)
Färgglatt strössel

Gör så här
Tillvägagångssättet är precis som ovan. Enda undantaget är att jag tillsatte strössel i cake pops basen innan jag gjorde bollarna. Detta för att få en rolig effekt när man biter i dem. Dekorera med färgglatt strössel ovanpå den vita chokladen.

Annonser

5 reaktioner på ”Cake pops

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s