Tårta steg för steg

Hej på er! Jag tänkte visa er en tårta jag håller på med denna vecka där ni kan få se de olika stegen från tårtbotten till slutresultat.

Jag gjorde en stor tårtbotten i en rektangulär form som är 30x25cm. Jag gjorde 1,5 smet, här hittar ni receptet på tårtbotten jag använde – https://sofiabakar.wordpress.com/2016/06/19/klassisk-jordgubbstarta/. Jag delade upp smeten i två lika stora delar (lättast är att använda en våg) och bakade en och en.

DSC01676.JPG

Efter dem har svalnat ordentligt, lägg dem uppe på varandra och skär dem jämna. Skär bort allt brunt i så tunt lager du kan. Det kommer göra det lättare att bre ut fyllningen och senare även smörkrämen.

Fyllningen till denna tårta blev en gelé på hallon och röd vinbär och ljus chokladmousse.

Recept hallon & röda vinbärs gelé
125g hallon
125g röda vinbär
1krm vaniljpulver
2,5dl vatten
2msk socker
5 gelatinblad

Gör så här
Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp hallon, vinbär, socker, vatten och vaniljpulver. Låt koka en stund.Sila bort alla frön genom en finmaskig sil. Krama ur ditt gelatin och rör sedan ned i den röda vätskan.
Häll upp i samma form som den du gjort din tårtbotten i och låt stelna i kylen.

DSC01677.JPG
Hallon & röda vinbärs gelé

I efterhand kan jag säga att den var väldigt svår att få ut hel. Så om jag skulle göra om det igen så skulle jag lägga min ena tårtbotten i formen och hälla på den röda vätskan (när den nått rumstemperatur) och satt hela formen i kylen.
När den sedan stelnat hade jag tagit ur den ur formen och skurit bort överflödig röd gelé.

Recept chokladmousse
200g hackad choklad (vit, mjölk eller mörk)
2dl + 3dl vispgrädde

Gör så här
Blanda chokladen med 2dl grädde och ställ i mikrovågsugnen i 30sekunder. Rör sedan ordentligt tills chokladen löst upp sig. Låt svalna.
Vispa resterande grädde tills du börjar se att vispen gör spår, sluta då.
Häll ned din choklad och vispa sedan tills allt är väl blandat och fast.

Lägg din röda gelé på ena tårtbotten och täck med chokladmousse. Lägg på din andra tårtbotten och låt stå i kylen.

Annonser

4 reaktioner på ”Tårta steg för steg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s