Daimcheesecake

Äntligen kan jag få dela med mig av ett nytt recept till er! Två veckor av sjukdom (barnbaciller!) och är fortfarande inte helt frisk. Men i alla fall tillräckligt frisk för att orka baka en fantastiskt god cheesecake med daim. Jag gjorde min laktosfri genom att byta ut philadelphiaosten och grädden mot en laktosfri variant. Dessutom älskar jag efterrätter man kan förbereda dagar i förväg.

Ingredienser
1/2 paket med digestive
30- 50 gram smör

3 dubbeldaim
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram philadelphiaosten
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

Gör så här
Börja med att krossa digestiven genom att lägga dem i en påse och slå lätt med en slev. Smält smöret och blanda ned kaksmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå i frysen tills fyllningen är klar.

Dela upp äggvita och äggulor i varsin skål. Tillsätt socker, vaniljsocker och philadelphiaost till äggulorna och rör samman.
Vispa äggvitan till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ner.
Vispa grädden till vispen börjar göra spår i grädden, vispa den inte för hårt.
Hacka all daimen och sen är det dags att blanda ihop.
Vänd ned daimen i grädden. Rör sedan ned ägguleblandningen med grädd-diamen. Sista steget är att vända ned äggvitan försiktigt och försök att inte blanda för mycket.

Ta fram bottnen från frysen och häll över fyllningen. Låt stå i frysen minst 5h.
Ta fram 10 minuter innan servering så är den lättare att få ur formen.

IMG_1231
Daimcheesecake

 

Annonser

3 reaktioner på ”Daimcheesecake

  1. Pingback: Midsommar 2018 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s