Budapestbakelse

I helgen har vi firat min pappas 60års dag, även om det var ett tag sen han fyllde år.
Jag frågade min mamma om jag skulle baka en tårta men fick då till svar: ”baka din pappas favorit – budapestbakelse”. Så det gjorde jag!
Receptet är i från hemmetsjournal.

IMG_1281rev
Du behöver:
Botten
6 äggvitor
4dl socker
150g malda hasselnötter
0,5dl maizena
0,5dl marsanpulver
Fyllning
3dl vispgrädde
1 burk mandariner
Garnering
50g choklad

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Vispa till en hård maräng (tar cirka 5 minuter).
Blanda de malda nötterna med maizena och marsanpulver. Vänd ned i marängen.
Fyll en spritspåse och spritsa ut långa ränder bredvid varandra på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Låt svalna och vänd sedan upp och ner för att försiktigt ta bort bakplåtspappret. Låt svalna helt innan fyllningen läggs på.

Vispa grädden tills den är ganska fast och bred ut den över hela bottnen. Sprid ut mandarinklyftorna jämnt över grädden. Låt stå i ca 5 minuter så blir den lättare att rulla ihop.
Rulla sedan ifrån dig ihop hela bottnen till en tajt rulle.
Smält 50g choklad i mikron och ringla över hela rullen.

IMG_1282rev

 

Annonser

4 reaktioner på ”Budapestbakelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s