Macarons m saltkaramell

Jag har helt klart ett hat/kärleks-förhållande till det Franska bakverket, macarons.
Just idag nådde inte mina makarons den nivå jag ville. Första plåten blev för mjuk, andra för hård och tredje blev perfekt men inte utseendemässigt. Så mitt grundrecept ska jobbas vidare på men fyllningen, saltkaramell, blev helt perfekt!
Så just för idag får jag vara nöjd med det och så kör vi ett nytt försök om ett par dagar med macarons.

DSC01822rev

Saltkaramell
275g strösocker
0,75dl vatten
1,5dl grädde
1tsk vaniljextrakt
0,5tsk havssalt

Gör så här
Koka upp socker och vatten i en hög kastrull. Rör tills sockret löst sig och låt sedan koka på medelhög värme tills blandningen har fått en härlig kola färg.
Ta då bort från värmen och här gäller det att vara riktigt försiktig. Tillsätt grädden och rör snabbt ihop med en träslev eller värmetålig slickepott. Det kommer att bubbla så rör väldigt försiktigt. När karamellen är slät tillsätt salt och vanilj. Rör tills saltet löst sig.
Förvara i en glasburk tills du ska använda den.

Super god att fylla makarons med eller servera uppe på en skål med vaniljglass!

Annonser

4 reaktioner på ”Macarons m saltkaramell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s