Nötfylld vetelängd

Så här i värmen är det inte det lika roligt att baka och absolut inte njutbart i värmen från ugnen.
Det kommer bli en liten paus på bloggen då vi ska på bilsemester medan kattvakten bor i lägenheten och tar hand om Sture.
När vi kommer tillbaka ska jag visa er tips på enkel glass som går att smaksätta precis efter det man är sugen på eller tycker allra mest om.

Idag gjorde jag en annan variant på vetelängd fylld med en blandning av nötter jag hade hemma.
För grundreceptet på vetedegen finns här.

Där kan ni också läsa hur man steg för steg gör degen till en flätad längd.

Nötfylld vetelängd
1 sats vetedeg

Fyllning
50g blandade nötter (pekan, hassel, valnöt)
50g rumstempererat smör eller margarin
0,5dl farinsocker

Ägg, farinsocker och flagad mandel till garnering

Gör så här
Gör vetedegen efter grundreceptet.
Mixa eller hacka nötterna och blanda med det mjuka smöret/margarinet och socker.
Kavla ut degen till en rektangel på bakplåtspapper och sprid ut fyllningen i mitten.
Följ steg för steg anvisningar för att fläta längden.
Låt jäsa i 60 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö över farinsocker och mandel.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12minuter.

DSC01826rev

Jag gjorde en lätt glasyr för att piffa till min längd. Till glasyren behöver du:
1dl florsocker
1msk grädde eller mjölk
1krm vaniljpulver

Blanda samman med en sked i en skål eller ett glas. Spritsa eller ringla över din svalnade längd.

Annonser

4 reaktioner på ”Nötfylld vetelängd

  1. Pingback: Nutellaknutar |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s