Chokladganache

Jag arbetar just nu med två tårtor – en chokladbotten och en vaniljbotten som grund.
En av de godaste fyllningarna jag har gjort är chokladganache. Är så lätt att göra och går att göra av både vit, ljus och mörk choklad.
När ganachen är nygjord är den ganska rinnig men låter man den stå i kylen en stund går den både bra att bre ut eller vispa fluffig.

Chokladganache består av 2 ingredienser – choklad och vispgrädde.

Mörk choklad ganache
600g hackad choklad
3dl vispgrädde

Mjölkchoklad ganache
650g hackad choklad
3dl vispgrädde

Vit choklad ganache
700g hackad choklad
3dl vispgrädde

Gör så här
Metoden är densamma för all tre chokladsorterna.
Börja med att hacka chokladen och lägg i en mikrovågsugnssäker skål och tillsätt grädden.
Börja med att värma i 40sekunder.
Rör ordentligt och värm sedan i 20sekunder i taget tills all chokladen är smält och det går att göra till en jämn smet.

Låt stå i kylen tills den svalnat och stelnat något.
Går sedan bra att bre ut på en tårta eller muffins men också bra att vispa till ett chokladigt fluff.

DSC01866rev
Min färdiga mörka chokladganache

 

Annonser

En reaktion på ”Chokladganache

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s