Grahamsbullar

Ett tips till frukosten i helgen, grahamsbullar!
Jag har sedan tidigare tipsat om ostfrallor och matbröd som också är väldigt gott både på helgen och till vardags.

14 små grahamsbullar
3dl grahamsmjöl (180g)
3dl kokande vatten
1,5dl vatten
25g jäst
1,75tsk salt
ca 5dl vetemjöl (300g)

Gör så här
Lägg grahamsmjölet i en stor bunke och häll det kokande vattnet över. Låt svalna till 37grader eller längre.
Värm resterande vatten till 37grader (fingervarmt) och rör ut jästen i vattnet.
Rör ner jästvattnet i grahamsblandningen.
Tillsätt saltet och vetemjölet (lite i taget).
Arbeta till en smidig deg och jäs under bakduk i 40 minuter.

Ta ut degen och arbeta den smidig på bakbord med hjälpt av grahamsmjöl.
Dela degen i 14 lika stora bitar och forma till bullar.
Lägg dem på en plåt på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 250grader, i cirka 12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

DSC02135rev.JPG
Färdig grahamsbulle
Annonser

2 reaktioner på ”Grahamsbullar

  1. Pingback: Frukostbagel |
  2. Pingback: Frukosttips |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s