Nyårsdessert – Gräddfilspannacotta

Detta är ett recept jag tidigare visat här på bloggen men då den är så fantastiskt god så bara måste den med på mina förslag på dessert till Nyårsafton.
Denna gång toppade jag med härligt syrlig passionsfrukt och lät den sätta sig i ett genomskinligt glas.

dsc02278rev

Gräddfilspannacotta 8port
3dl vispgrädde
150g strösocker
1 vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
7dl gräddfil

Gör så här
Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i väldigt kallt vatten och låt stå i minst 5 minuter.
Väg upp strösocker och lägg i en kastrull. Tillsätt vispgrädde och vaniljstång eller vaniljpulver. Rör samman, låt koka upp och dra sedan åt sidan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned i gräddblandningen.
Avsluta med gräddfilen och rör till en jämn smet.
Häll över i glas och låt dem sätta sig i kylen minst 4h innan servering.
Toppa med valfri frukt eller bärkompott.

Annonser

4 reaktioner på ”Nyårsdessert – Gräddfilspannacotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s