Nyårsdessert – Crème brûlée

Ytterligare en klassiker gör entré inför nyår och det är Crème brûlée.
Även denna är inte så svår som man kan tro och går jätte bra att förbereda dagen före.
Jag tycker desserter som går att förbereda när man ska bjuda till många är så skönt och med denna är det bara det lilla piffet med sockret kvar att göra innan servering.

dsc02279rev

Crème brûlée 4 portioner
3,75dl vispgrädde
1,25dl mjölk
1 vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
70g strösocker
4 äggulor

4msk strösocker eller råsocker till garnering

Gör så här
Koka upp strösocker, grädde, mjölk och vaniljstång/vaniljpulver.
Häll över i en skål och låt svalna helt.
När gräddblandningen är kall, vispa ned äggulorna till en jämn smet.
Fördela på ugnssäkra formar.

Grädda i mitten av ugnen, 100grader, i 30-40minuter.
Låt stå i kylskåp fram till servering.

Till serveringen, strö sockret överst och bränn av med brännare eller med grillfunktionen på ugnen, 250grader, med formarna placerade högt upp.

Om du missat mina 2 tidigare förslag så finns de här och här.

Annonser

2 reaktioner på ”Nyårsdessert – Crème brûlée

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s