Vetekrans med snabb glasyr

Vetebullar är något jag blir sugen på att göra då och då och denna gång ska jag packa med denna som en present till en familj som bjudit oss på middag. Tycker hembakat funkar lika bra som en blomma 🙂

Grundreceptet på degen finns här tillsammans med min pistagelängdsfyllning och en annan med nöttfyllning finns recept på här.

Gör en sats av grundreceptet och låt jäsa.

Fyllning
50g mjukt rumstempererat smör
3msk strösocker
3msk brunt socker (farinsocker eller ljust muscavadosocker)
1msk kanel

1ägg till pensling

Gör så här
När smöret är mjukt, blanda med socker och kanel.
Ställ åt sidan tills degen är utkavlad.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel så jämn i storleken som möjligt.
Bred ut fyllningen över hela degen och rulla ihop.
Lägg hela rullen på en plåt med bakplåtspapper.
Skär i mitten längs rullens hela längd.
Snurra de båda delarna om varandra och slut ihop deras ändar.
Låt vila under bakduk i 30minuter.

Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen, 180grader, 20-30 minuter.

DSC02592rev

Medan kransen svalnar – gör snabb glasyren.

Snabb glasyr
1dl florsocker
1-2msk mjölk

Gör så här
Blanda ihop florsocker och mjölk med en visp och ringla sedan över den något svalnade längden.
Färdigt!

Annonser

4 reaktioner på ”Vetekrans med snabb glasyr

  1. Pingback: Nutellaknutar |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s