Nyttig Glass

Glass är något som hör sommaren till även om jag gärna äter det året om 🙂
Tyvärr är laktosfri glass något jag inte lyckats hitta i Manchester och tiden till att göra egen från grunden finns inte just nu.
Men så kom jag ihåg ett recept jag sett där man frös ned bananer i skivor, mixade och så blev det en jätte bra bas till glass.
Ett stort plus är att glassen blir nyttigare då den inte innehåller något tillsatt socker vilket passar både mig och Olivia. Även ett perfekt recept om man har bananer hemma som börjar bli lite bruna och övermogna.

Bananglass

 

Banan- och chokladglass
2 portioner

2 mogna bananer frysta i skivor
1tsk bra kvalité kakao

Gör så här
Skiva och frys bananerna i en påse eller burk i ett par timmar eller i flera veckor.
Ta fram dem ur frysen och låt dem ligga framme i rumstemperatur i ett par minuter.
– De får dock inte tina helt.
Mixa i matberedare eller med stavmixer tills de bildar en slät mjuk smet.
Tillsätt kakao och mixa tills kakaon är jämnt fördelad i hela smeten.
Lägg i en burk och frys ett par timmar – färdigt!

Det går såklart bra att smaksätta med andra frukter som mango, ananas, hallon eller det man är sugen på 🙂
För fler glassrecept:
Glass utan maskin
Lätt hemmagjord glass – barnanpassad

Annonser

7 reaktioner på ”Nyttig Glass

  1. Pingback: Bananbröd |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s