Unicorn mini-cupcakes

Vad vore ett Unicorn-tema utan cupcakes?
Dessa är så enkla att göra men effektfulla med de olika färgerna och glittret.
För att lyckas med detta recept kan det vara bra att kunna spritsa och jag har tidigare gjort en spritsningsskola i olika delar med mina bästa tips och olika tyllar och länkar finns nedan för den som vill läsa på och lära sig:
Spritsningsskola Del 1
Spritsningsskola Del 2

Dessa fick följa med till Olivias förskola och bjudas till alla hennes kompisar 🙂
Går att göra stora också såklart men jag valde att göra mini då jag visste att de skulle till barnen.
Istället för smörkräm som frosting valde jag att göra en jätte god pannacotta kräm som passade perfekt och var inte lika tung och söt som smörkräm gärna blir. Den måste göras kvällen innan man ska spritsa den för att hinna stelna.

DSC02910rev

Unicorn mini-cupcakes
Receptet ger 25st mini-cupcakes
– Receptet är egentligen till 16st stora cupcakes men jag har delat ner det och därför är måtten lite annorlunda.

1 ägg
75g strösocker
1krm vaniljextrakt
34g osaltat smör
7tsk mjölk (2msk+1tsk)
70g vetemjöl
3krm bakpulver
1 liten nypa salt

Gör så här
Börja med att väga upp de torra ingredienserna och blanda dem i en skål.
Smält smöret och blanda med mjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägget, strösockret och vaniljextraktet ljust och luftigt.
– Brukar ta cirka 5 minuter med elvisp på högsta effekt
Rör ned smör- och mjölkblandningen i äggsmeten.
Sikta ned de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned i smeten.
Fyll formarna till 2/3 med hjälp av teskedar eller en spritspåse.
Grädda i mitten av ugnen, 175grader, i 10-12minuter.
Låt svalna helt i formen.

Pannacotta kräm
Räcker till att spritsa 25 mini-cupcakes och lite till

1,5 gelatinblad
150g vit choklad
4,5dl vispgrädde
0,5tsk vaniljextrakt

Gelfärg och ätbart glitter

Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och ställ åt sidan i minst 5 minuter.

Smält chokladen tillsammans med 1/3 av vispgrädden i en kastrull på medelhög värme.
Tillsätt resten av grädden när chokladen har smält och vispa ned vaniljextraktet.
När gräddblandningen börjar ryka, ta bort kastrullen från spisen.
Krama ur vattnet från gelatinet och rör ned i kastrullen.
Häll över i en skål och låt stå att svalna i rumstemperatur i minst 1h.
Täck med plastfolie så att plasten ligger emot krämens yta och ställ sedan i kylskåpet över natten.

Dela krämen i fyra lika stora delar. Tillsätt vardera färg och vispa med elvisp ett par minuter tills krämen tjocknar.
– Jag färgade mina med ljusgrön, gul, ljusrosa och ljusblå.

För att kunna spritsa flera färger på en gång:
Ta av en stor bit plastfolie och lägg på bänken.
Ta en färg i taget och lägg ut som en 5cm tjock korv på folien och lägg de övriga färgerna bredvid tills du har alla fyra bredvid varandra.
Rulla ihop folien till en korv och klipp bort överflödig plastfolie i ena änden och lägg den änden först ned i spritspåsen försedd med en öppen-stjärn tyll.

Sprits ut en del tills du ser alla fyra färgerna komma fram.
Dekorera mini-cupcaksen genom att hålla påsen rakt ovanifrån och spritsa i en rund rörelse men som sagt se spritsningsskolan för fler tips.

Dekorera med ätbart glitter för en magisk effekt!

De första två recepten på Unicorn-tema finns här:
Unicorn fudge
Unicorn mini-cheesecake

Annonser

En reaktion på ”Unicorn mini-cupcakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s