Cake pops med chokladsmak

När jag får tårtbotten över när jag gör tårtor fryser jag oftast (om jag har plats i frysen) det som blir över för de är perfekta för Cake pops.

Jag har gjort cake pops på bloggen tidigare men dessa blev jag extra nöjd med för att ytan blev så slät och krispig.
Att de blev så är för att jag tempererade chokladen och hur man gör det har jag skrivit om här.
Dessa är extra chokladiga då fyllningen är gjort på smulor från chokladtårtbotten och mjölkchoklad ganache.

DSC02934rev

Cake pops med chokladsmak
12st
150g chokladsmulor (receptet på tårtbotten som jag använde finns här)
1-1,5dl mjölkchoklad ganache (recept finn här)
150g mörk choklad

12st klubbpinnar

Gör så här
Börja med att göra mjölkchoklad ganache och låt den stå framme i rumstemperatur i ett par timmar.

Smula tårtbottnen i en bunke och se till att det inte finns några stora klumpar kvar.
Tillsätt 0,5dl ganache åt gången och blanda väl. Tillsätt mer tills det går att rulla bollar av smeten utan att de smular eller spricker.
Rulla bollarna och fäst pinnarna in till mitten av varje boll.
Ställ i ett glas med okokt ris och låt stå i kylen i minst 1h.

Temperera den mörka chokladen och häll sedan ned den i ett högt glas.
Ta fram bollarna ur kylen och doppa bollarna ned i chokladen.
Snurra dem för att få chokladen att rinna av och slå lätt på handen som håller i pinnen för att bli av med överflödig choklad.

Ställ tillbaka i glaset med okokt ris och låt dem stelna i rumstemperatur.
– Går även att dekorera dem med strössel innan chokladen stelnat.

Fler cake pops recept:
Färgade cake pops
Glittriga cake pops
Grundrecept cake pops

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s