Vegetarisk chili con carne

Mer mat och även detta recept är vegetariskt.
Går lätt att förbereda, ska koka en stund och resterna går jätte bra att frysa till en annan dag.
Själva chili con carnen kryddade jag rätt milt så var och en kan lägga till den styrka man tycker om.

DSC03170rev

Vegetarisk chili con carne
4 portioner

1 gul lök
1 morot
2 selleri stavar
2cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1tsk mald koriander
1tsk spiskummin
1msk rökt paprika
0,5tsk chilipulver
250g quinoa
250g gröna linser
2 burkar cocktailtomater på burk
1l grönsaksbuljong
400g kidney bönor (eller andra bönor)
Salt och peppar

Majssalsa
1 liten burk majskorn
1tsk rapsolja
2tsk färsk hackad koriander
1tsk tabasco (eller efter smak)

Gör så här
Hacka lök, morot och selleri. Riv ingefäran.
Stek tillsammans i en gryta tills de börjar mjukna.
Tillsätt pressad vitlök och alla kryddorna och stek 2minuter.
Tillsätt quinoa, linser, tomatburkarna och grönsaksbuljongen.
Rör om ordentligt och salta och peppra efter smak.
Låt koka på mellanhög värme i 45minuter.

När det är 15minuter kvar – gör majssalsan.
Värm oljan i en stekpanna och tillsätt den avrunna majsen.
Stek tills majsen fått en gyllene färg, tillsätt då tabasco och färsk koriander.
Rör om och ta från värmen.

Avsluta grytan med att röra ned kidney bönorna och låt koka ytterligare 5 minuter.

Lägg upp i djupa skålar och servera med majssalsan, rostat bröd och naturell yoghurt.

Annonser

2 reaktioner på ”Vegetarisk chili con carne

  1. Pingback: Vegetarisk taco |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s