Vegetarisk röd linssoppa

När sommarvärmen tog sig även hit så blev det här ett recept jag fick skjuta framåt i tiden då soppa inte är något iaf jag blir sugen på när det är varmt ute.
Men nu efter ett par dagars regn så passar den perfekt!
Soppa är väldigt praktiskt och perfekt att frysa och ha med sig som matlåda och perfekt med en god bit bröd till.

Denna röda linssoppa tar 20-30minuter från start till slut!

DSC03382rev.JPG

 

Vegetarisk röd linssoppa
4-6 portioner

200g okokta röda linser
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten sötpotatis
1 röd paprika
1liter grönsaksbuljong
2 timjankvistar
2 lagerblad
Salt och finmalen svartpeppar
Olivolja

Gör så här
Skala och hacka gul lök, vitlök och sötpotatisen. Hacka även paprikan i mindre bitar.
– Det behöver inte vara noggrant då soppan mixas på slutet.
Stek gul lök och paprika i olivolja.
Tillsätt resterande grönsaker, örterna, linserna och buljongen.
Låt koka tills potatisen är mjuk.
Plocka ur lagerblad och timjan och mixa sedan soppan slät.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med en klick yoghurt och något gott bröd.

Här kan du hitta receptet på min favorit soppa – vegetarisk minestronesoppa

Annonser

2 reaktioner på ”Vegetarisk röd linssoppa

  1. Pingback: Vegetarisk taco |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s