Vegetarisk stirfry med nudlar och jordnötssås

DSC03408

Min absoluta favoritblomma finns i vår trädgård på 3 (!) ställen – hortensia.
Små små knoppar än så länge men ska bli kul att se vilken färg den får även om jag vet att blå är den vanligaste.
Den har varit en favorit sen innan vårt bröllop då en riktigt mörk lila blev ”vår” blomma. Jag hade den i min bukett, vi hade den på alla bordsdekorationer både på vårt bröllop och senare på vår bröllopsfest (vi hade bröllop för bara de närmaste sen ordnade vi en fest en månad senare som alla vi kände var inbjudna till).

wedding 2012
Imorgon är vår bröllopsdag ❤

Men nu till dagens familjevänliga recept – vegetarisk stirfry.
Tar en lite tid att förbereda men själva tillagningen går å andra sidan väldigt fort.
Om man vill spara ytterligare tid finns det matbutiker som säljer färdiga påsar till stirfry.
Jag valde även att servera min med hemmagjord jordnötssås och fullkorns nudlar.

DSC03220rev

Vegetarisk stirfry med nudlar och jordnötssås
4 portioner

Stirfry
50g riven eller fint skivad vitkål
50g hackad grönkål
1 liten gul lök
2 morötter
10st champinjoner
5st minimajs
Färska böngroddar

Sesamolja, salt och svartpeppar

Jordnötssås
2dl kokosmjölk
2msk jordnötssmör
Salt och peppar

Servera med nudlar, skivad röd chili och salladslök.

Gör så här
Börja med att koka upp alla ingredienser till jordnötssåsen. Smaka av och ställ åt sidan.

Skiva eller riv vitkålen i långa tunna bitar. Hacka grönkålen men ta bort de hårda bitarna. Skala morötterna och skiva med en potatisskalare för tunna långa bitar.
Dela gul löken på hälften och skiva tunt. Skiva champinjonerna och dela minimajsen i bitar.
Värm upp sesamolja i en stekpanna eller wokpanna.
Stek grönsakerna på hög värme och rör hela tiden så de inte bränns. När de börjar mjukna är de klara och de ska knappt få färg.

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med grönsakerna och jordnötssåsen.
Servera direkt!

Annonser

3 reaktioner på ”Vegetarisk stirfry med nudlar och jordnötssås

  1. Pingback: Vegetarisk taco |
  2. Pingback: Asiatisk sallad |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s