Matig rödbetssallad

DSC03431

Att odla själv är alltid roligt och våra rödbetor som syns i bakgrunden på bilden var lagom stora för att skördas här om veckan.
Jag passade då på att göra en matig rödbetssallad med ugnstillagade rödbetor som grunden.
Det blev väldigt gott och uppskattades även av Olivia 🙂

 

DSC03463rev
Vi odlade både rödbetor och polkabetor

 

Matig rödbetssallad
2 portioner

 

4 rödbetor
2 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
0,5 gurka
10 cocktail tomater
6 rädisor
1 avokado
1 påse blandad sallad
1 pkt halloumi

Olivolja, salt och svart peppar

2 portioner färdig kokt quinoa
Servera med krutonger och naturell yoghurt.

Gör så här
Börja med att koka quinoa efter instruktionerna och låt sedan svalna.

Skala rödbetor, morötter, palsternacka och rödlök. Dela rotfrukterna i lika stora bitar och skiva löken i tunna skivor.
Ringla över olivolja och tillaga i mitten av ugnen, 200grader, cirka 20minuter eller tills de är mjuka.

Dela halloumi i tärningar och stek i en torr och varm stekpanna tills de blivit gyllene runt om.
Skär upp resterande grönsaker och lägg ut på vardera tallrik.
Fördela quinoa, de ugnsrostade grönsakerna och halloumi tärningar.
Avsluta med krutonger och en klick naturell yoghurt.

Lämna en kommentar