Raggmunk i ugn

När jag får hemlängtan så lagar jag alltid någon mat som är från min uppväxt eller bakar något som jag brukade göra med min mamma ❤️

Men det finns ett recept jag har kämpat med så är det raggmunk i ugn och nu kan jag äntligen säga att jag blev nöjd!
Min mormor, när jag frågat efter hennes recept, har ju såklart inga mått utan går på hur smeten känns. Så jag har jobbat utifrån 3 olika recept för att få till det som för mig smakade precis som jag ville.
Alla i familjen åt med god aptit och serverade med mina föräldrars plockade och kokta lingon 😃

IMG_4342
Gör sig verkligen inte på bild 😅

Raggmunk i ugn
4 portioner

1,5kg fast potatis (ungefär 8st mellanstora)
60g vetemjöl (1dl)
1,25tsk salt
2,5-3dl mjölk
1 ägg

50g bacon- eller fläsktärningar
Rapsolja till formen

Gör så här
Skala och riv potatisen fint för hand eller i maskin.
Väg upp mjölet och blanda med saltet.
Vispa ned 1dl mjölk och sedan resten.
Vispa i ägget och rör sedan ned den rivna potatisen.

Smörj en ugnssäker form med rapsolja (30x40cm) och häll i smeten.
Sprid ut bacon- eller fläsktärningarna över hela formen.

Grädda i mitten av ugnen, 200grader, i 1h och 15min eller upp till 1,5h. Täck med aluminiumfolie om toppen börjar få mörk yta.

Servera direkt med lingonsylt och grädde.

Den blev så god!! 😋👌🏽

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s