Hemmagjorda Delicatobollar

Lika enkla att göra som att köpa! Tar lite längre tid att göra än vanliga chokladbollar men värt det enligt mig 🙂

Här finns några recept på chokladbollar jag gjort tidigare Chokladbollar och Chokladbollar med polka.

Delicatobollar
12st
4dl havregryn
100g mjukt smör
1,5dl florsocker
1msk kakao
2msk kallt starkt kaffe
50g ljus choklad
1msk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

100g ljus choklad
50g mörk choklad
Kokos

Gör så här
Spara kaffe från morgonen eller gör nytt med frystorkat. Låt svalna.
Mixa havregrynen till mindre delar (går också bra att hacka om man inte har matberedare).
Blanda med kakao och ställ åt sidan.
Hacka och smält chokladen.
Vispa mjukt smör och florsocker ordentligt med elvisp.
Byt till degkrokar och tillsätt kaffe, vanilj och havregrynsblandningen.
Vispa samman ordentligt.
Avsluta med den smälta chokladen och vispa till en kladdig massa.

Ställ i kylen 30 minuter.
Väg upp ungefär 30g per boll och rulla.
– Tyckte 30g var lagom men är såklart valbart
Ställ i frysen 40-60 minuter.
Hacka chokladen och smält i ett glas.
Ta ut bollarna ur frysen och doppa i chokladen med hjälp av två gafflar. Låt rinna av lite innan de läggs på ett bakplåtspapper och sprid kokos över innan chokladen hinner stelna.
Låt stelna helt i kylskåp. Går jätte bra att frysa också 🙂

 

dsc02426rev_1
Färdiga

3 reaktioner på ”Hemmagjorda Delicatobollar

  1. Pingback: Havrebollar |

Lämna en kommentar